Ki-movement

Ki-movement"Min gamla följeslagare Ryggen försvann! Den har alltid gjort sig påmind i form av ständig värk och trötthet. Nu orkar jag sitta och stå mycket längre och har sällan ont."/administratör


"Äntligen ett nytt och annorlunda sätt att se på hållning – som jag alltid fått jobba med- och att det upplevs och ger ett intryck av lugn och trygghet som är något vi ledare vill förmedla."/coach

En kurs för alla om en rörelselära som bygger på hur du dagligen använder din kropp när du t.ex. sitter, står, går, springer, skriver, pratar, bär saker och vilar. 

 

Du kommer tillrätta med besvär och smärtor i hela kroppen. Du får en hållning som håller i alla lägen, upptäcker din fria andning och hittar balansen, styrkan och avspänningen i ditt agerande.   

 

Du lär dig hur du kan  röra dig så du både bygger upp styrkan och behåller smidigheten i din kropp genom dina vardagliga aktiviteter. Du övar upp din proprioception och ditt kinsetetiska sinne, ditt "kroppsgehör", så dina rörelser blir självklara och enkla. Du lär dig att röra dig inom dina leders optimala gräns, så du inte övar upp en överrörlighet och skadar dig.

 

 Du lär dig komma ifrån snedbelastningar och dåliga vanor av kompensationer från en ohållbar kroppsmedvetenhet. Din kroppsmedvetenhet skapar grunden för hur du använder dig både i din vardag och din fritid,  såväl hemma som på jobbet.

 

 Vad du än tränar, yoga, chi-gong, jogging, golf, styrketräning eller ridning mm, i allt du gör - spelar musik, sjunger, talar, dansar - så är kroppen ditt huvudinstrument. Använder du dig med en muskelspänning, tonus, så du håller för det du gör, mår bra under övningen och når det resultat du vill? Eller får du spänningar och t om skador?

 

Kursen bjuder även på stilla övningar i Aktiv avspänning och visar vad det kan innebära när du ger dig själv en stund att bara vara här och nu, att undersöka hur det verkligen är, istället för att sträva efter hur det borde vara.

 

 

 

 

 

 

*25% tillkommer för fakturering till företag och organisationer

 

 


Anmäl dig till kurserna genom att skicka ett mail till info@ergoakademin.se

Copyright  ©  All Rights Reserved